sakfrågor talar inte för sig själva

Med anledning blogginlägget i slutet av januari om hur Ebba Lindsöö förlorade jobbet som VD för Svenskt Näringsliv. Utdrag ur intervju med en VD.

”Som VD måste man förstå att frågor inte lever av sig själva. Det gäller att vara runt i styrelsen, lobba och nätverka för att något ska hända. När det är motigt är ett vanligt fel, som framför allt kvinnor gör, att jobba ännu hårdare med sakfrågorna. Men människor blir inte övertygade på det sättet. En sakfråga är aldrig så skarp att den talar för sig själv.

Jag råkade själv illa ut på ett av mina första VD-jobb. Min styrelseordförande gick emot mig på styrelsemötet i en viktig fråga där vi skulle lansera en helt ny affärsmodell. Han ifrågasatte alla punkter vi hade förberett tillsammans innan mötet. Jag blev helt tagen på sängen. Frågan gled mig ur händerna.

Det jag hade missat var att gå runt och tala med styrelseledamöterna i förväg. Nu var det ingen som hade bundit upp sig för något. De flesta i en styrelse sätter sig inte så noga in i de frågor som ska behandlas. De har ju ett annat jobb att sköta i vardagen. Men med oförberedda ledamöter blir styrelseordförandens agerande mycket tongivande.

Poängen är att när du går runt och pratar med folk innan mötet kan du lokalisera vilka personer som är starka och svaga kort och vilka som har att vinna eller förlora på en fråga som ska upp. Det spelar ingen roll hur rätt du har om du inte gör så, frågan kommer inte att gå din väg.

Det hela slutade med att styrelseordföranden manövrerade ut mig. Jag förlorade jobbet. Han tog senare över som VD själv och konkursade alltihop, men det är en annan historia…”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *