Maktspelet är överordnat det ekonomiska resultatet

(utdrag från en intervju med en f.d. avdelningschef)

”Är det en maktkamp mellan personer spelar det goda resultat man har åstadkommit i sin verksamhet ingen roll. Jag blev utmanövrerad från min position eftersom jag inte var tillmötesgående nog. Förmodligen hade jag blivit för stark.

Jag hade byggt upp min verksamhet och den fungerade verkligen bra. Det var god teamkänsla och vi gjorde strålande ekonomiska resultat. När man sedan ville åt min position blev cirklarna kring mig större och större. Till exempel fick jag färre mail än vanligt. Folk höll sig undan.

VD tog aldrig ett snack med mig direkt. Det hade han ju kunnat göra för att förklara hur han ville ha det. I min naivitet trodde jag att människor är människor. VD skickade istället ombud, eller ”torpeder” kan man säga. Det som hände var att man satte ett ekonomiskt mål för vår verksamhet som var helt orealistiskt och när jag påpekade det så manövrerade de ut mig.  Jag talade med en av ”torpederna” senare om vad som hände och han sade bara krasst att uppdraget var att få bort mig. Det var inget personligt. Det är som maffians uttryck ” it´s not personal, it´s business”.

Den här rotationen av personer, som ett led i maktspelet i ett företag, är en egen kraft som opererar jämsides med effektiviteten. Men det är maktspelet som är överordnat det ekonomiska resultatet.  Det är inte rationellt, kostar massor av pengar och det kan hindra företaget från att nå sina mål. Konstigt egentligen att det får fortgå.

Jag blev väldigt sårad och sökte mig bort. Tänkte att karriären var över nu. Fast egentligen hade jag bara kunnat låta mig bli omkörd och sätta mig ner vid hållplatsen och vila en stund. Vänta på nästa buss. För det kommer fler bussar även om man inte tror det just då!  Jag fick ett nytt bättre jobb sedan i ett annat bolag.

Det är hela tiden en rotation inom ett större företag och därför får man inte bli så personligt involverad. Samtidigt är det en paradox. Det krävs ju både personligt engagemang och hjärta om man ska få en verksamhet att blomstra. Och det är just det personliga engagemanget som gör oss sårbara.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *